Od svih vrsta namirnica, definitivno su najviše kvarljive one namirnice
koje su organskog porekla ili koje u svom sastavu imaju neki od
sastojaka organskog porekla. Da uprostimo, to su jaja, mleko i mlečni
proizvodi ili meso. Nabrojane namirnice ukoliko ih pokvarene unesete u
svoj organizam mogu u manjoj ili većoj meri izazvati niz zdravstvenih
problema, kao što su različiti vidovi trovanja, koji su najčešća
posledica i vid problema.
Kako bi ste sprečili ovo, trudite se da uvek pomenute namirnice potrošite dok su sveže i pre nego što istekne njihov rok. Nemojte ih čuvati izvan frižidera ili zamrzivača, i nikako ih direktno ne izlažite suncu ili toploti, na kojoj postoji posebna sklonost ka nastajanju i razvoju bakterija.
Kako bi ste sprečili ovo, trudite se da uvek pomenute namirnice potrošite dok su sveže i pre nego što istekne njihov rok. Nemojte ih čuvati izvan frižidera ili zamrzivača, i nikako ih direktno ne izlažite suncu ili toploti, na kojoj postoji posebna sklonost ka nastajanju i razvoju bakterija.
Нема коментара:
Постави коментар